Cumpara cadourile pentru cei dragi pana pe 19.12.2024 si le primesti la timp pentru Sarbatori!

BEAUTY GUIDE FRAGRANCES

Proaspat, lemnos, floral, oriental: O calatorie magica in lumea celor 4 familii olfactive.



VEZI TOATE PRODUSELE

FAQ parfumuri

Nota de varf a parfumului este primul lucru pe care il mirosi. Ii ofera parfumului spiritul sau, dar lejeritatea sa inseamna ca se va evapora rapid. Notele de mijloc sau de inima reprezinta mirosul caracteristic, care dureaza cateva ore. Cele de baza servesc ca o ancora pentru parfum. Apar mai tarziu, dar raman mai mult timp pe piele si haine.

Aceasta figura explica vizual cum sunt difuzate in aer notele de top, mijloc si de baza ale unui parfum. Cand il aplici, mirosi instant notele de varf. Notele de mijloc apar dupa aproximativ 15 minute. Iar dupa 30 de minute, poti sa mirosi notele de baza. Piramida olfactiva descrie structura si echilibrul unui parfum. Evolutia naturala a acestor note ii ofera vitalitate si unicitate.

Tendintele perioadei actuale se invart in jurul a 4 familii olfactive: parfumuri fresh (facute din Hesperide si aromatice), parfumuri florale, parfumuri lemnoase si parfumuri orientale. Dar de fapt sunt in total 7 familii – celelalte sunt parfumurile chypre si parfumuri fougères (feriga).

Aceste etichete diferite de pe sticla de parfum se refera la concentratia de uleiuri parfumate din compozitie. Parfumul, un elixir rar si potent, contine o concentratie intre 18% si 30% uleiuri: pentru ocazii speciale, atunci cand vrei sa fii remarcat. Apa de parfum este mai putin concentrata, astfel contine intre 12% si 18% compusi aromatici: pentru un impact puternic, fara durere de cap. Apa de toaleta contine intre 7% si 12% ulei de parfum: o solutie de mijloc discreta si totusi rezistenta. Iar apa de colonie, care este cea mai delicata, are o concentratie intre 4% si 6%.

Doua lucruri definesc o apa de colonie: ingredientele si concentratia. Contine o baza de fructe citrice (portocala, mandarina, lamaie, bergamota... ) si are o concentratie de ulei de parfum intre 4% si 6% . Prima apa de colonie dateaza din anul 1806 – creata de parfumierul italian Giovanni Maria Faria, care a trait in orasul german cu acelasi nume, Koln. Astazi, aceste parfumuri sunt constant reinventate intr-un mod fresh si modern.

Asculta-ti instinctul si lasa-te sedus(a)! Alegerea parfumului-semnatura este ca atunci cand te indragostesti. Dar daca vrei un sfat practic, incearca sa astepti 15 minute dupa ce ai aplicat un parfum pentru a te decide: atunci notele de mijloc devin mai evidente, astfel iti vor dezvalui adevarata identitate a parfumului.

Desigur, poti sa aplici un singur puf din parfum si sa iti incepi ziua, dar un mod mai eficient de a-l aplica este sa te concentrezi pe zonele de puls al corpului. Aceste zone mai calde ale pielii incalzesc parfumul, eliberandu-i astfel notele olfactive. Gandeste-te la locurile unde iti simti pulsul: in spatele urechii, gatului, incheieturilor, pe piept. Dar si in spatele genunchilor, in interiorul cotului si gleznelor...